Kouluttajat

Maarit Suomi aloitti purjehduksen vasta aikuisiällä, mutta sitäkin intensiivisemmin. Purjehduksen kouluttajan uran hän aloitti Turun Pursiseurassa vuosituhannen alussa. Maarit on kipparoinut ja kouluttanut myös Naispurjehtijat ry:ssä. Suuren osan hänen viime vuosien ajastaan on vienyt Ocean Ladies -projektit (www.oceanladies.fi).

Retkipurjehdus on Maaritin juttu. Erä- ja luonto-oppaana sekä saaristossa syntyneenä meriluonnosta nauttiminen ja valokuvaaminen on tärkeä osa hänen purjehduksiaan.

Kouluttajana Maaritille on tärkeää luoda turvalliset puitteet ja olosuhteet oppimiselle. Hän muistaa vielä hyvin millaista oli aloittaa purjehdus. Siksi hänen tavoitteenaan on pyrkiä kommunikoimaan mahdollisimman selkeästi.

Opetuskielet suomi ja  englanti.

Purjehduksenopettaja (PORY)
Tutkinnontarkastaja (PORY)
Veneilykouluttaja (SPV)
Veneen katsastaja (SPV)
Navigoinninopettaja (SNOP)
Matkatoimisto Onsailin kippari

Veijo Pönni on veneillyt ja purjehtinut 1980-luvun puolivälistä alkaen ja toiminut purjehduksen kouluttajana Turun pursiseurassa aina 1990-luvun alusta lähtien, ensin ohjaajana ja vuodesta 1995 eteenpäin purjehduksen opettajana. Koulutusveneenä Veijolla on ollut pääasiassa seuran 606-vene, mutta Veijo on toiminut kouluttajana monipuolisesti myös isommissa veneissä, aina H-veneestä 36-jalkaiseen purjeveneeseen asti.

Veijolla on myös yli 30 vuoden kokemus kilpapurjehduksesta sekä yli 20 vuoden kokemus kevytvenepurjehduksesta, pääasiassa Laserkevytveneellä sekä Standard- että Radial-rikeillä.

Kouluttajana Veijolle on tärkeää ja antoisinta luoda purjehdusta oppivalle se ahaa-elämys, miten tuulen voima muuntuu venettä eteenpäin vieväksi voimaksi ja miten purjeveneellä päästään liikkumaan vesillä miellyttävästi ja turvallisesti.

Opetuskielet suomi, englanti ja ruotsi.

Veneilykouluttaja (SPV)

Copyright ©Aboasailing | Yhteistyössä ilojavain.fi